A més del confort i la durabilitat de les peces tèxtils, actualment les empreses tenen la necessitat de millorar altres propietats com una major transpirabilitat i degradació, una menor densitat o una baixa inflamabilitat, entre altres.

En condicions de treball que suposen riscos per a l’operari, les qualitats que presenti la seva indumentària poden ser crucials per la seva protecció personal. És per aquest motiu que s’han desenvolupat materials avançats que tractats per mitjà de tecnologies innovadores, conformen peces tèxtils amb noves funcionalitats propícies per al benestar de les persones.

El sector tèxtil s’enfronta a nous reptes de producció per competir amb aquells llocs en els quals la fabricació de teixits és més econòmica. A més de les propietats que es reforcen per què l’usuari estigui més protegit, també s’introdueixen nous materials com els bioplàstics en les tècniques de filat per facilitar la degradació dels productes, que fins ara combinaven fibres naturals i sintètiques i complicaven el seu reciclatge.

La introducció de la tecnologia d’impressió en 3D o altres sistemes en el processament tèxtil doten al sector d’unes propietats avançades addicionals i d’un alt rendiment.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector