Sectors com l’energètic, l’automoció, l’envàs i l’embalatge, els electrodomèstics i la construcció, entre altres, incorporen recobriments a les seves solucions per protegir un material concret dels agents externs. No obstant això, més enllà de la protecció que aporten aquests materials, en l’actualitat existeixen els recobriments funcionals que reuneixen propietats addicionals.

El desenvolupament de les micro i les nanotecnologies, entre altres innovacions, ha contribuït a aquesta transformació dels recobriments en compostos amb més capacitats i amb propietats entre les quals destaquen la reducció de pes, millora de la biodegradabilitat i de propietats mecàniques, major resistència a la intempèrie o propietats d’adhesius, entre altres.

Aquests avanços aporten un alt valor afegit i una gran competitivitat respecte als productes convencionals. Els nous recobriments funcionals es produeixen gràcies a l’aditivació per mitjà de nanopartícules d’òxid, nanoargiles, nanocelul·loses que proporcionen les qualitats desitjades per a la creació de productes a l’alçada de la nova indústria tecnològica.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector