Materfad, el centre de materials de Barcelona, creat pel FAD, Foment de les Arts i del Disseny (Barcelona, 1903), obre al públic l’any 2008. Materfad neix com a conseqüència de la importància adquirida pels materials en el desenvolupament de la nostra societat i per la necessitat dels dissenyadors de comptar amb un espai de recerca, consulta i inspiració. Materfad és l’únic centre de consulta sobre materials a Espanya dedicat a la innovació amb serveis integrals de showroom, base de dades, consultoria i formació.

SERVEIS:
Materfad desenvolupa una tasca d’investigació i vigilància tecnològica en el camp dels materials nous que li reporta un coneixement exhaustiu de les tecnologies i els materials nous utilitzats multisectorialment. Això li permet detectar materials i tecnologies d’un determinat sector amb potencialitats de ser aplicats en un altre, i oferir aquest coneixement a les empreses i professionals que utilitzen els serveis de consultoria de Materfad. Materfad presta serveis de consultoria, per a projectes d’innovació i de millora de productes.
Materfad dona formació a empreses, professionals i universitats amb programes de formació i jornades sectorials destinats a actualitzar els coneixements sobre els nous materials i les seves tecnologies associades.
Compta, des de 2010, amb la primera base de dades de materials avançats d’Espanya i de l’Amèrica Llatina, oberta i gratuïta per la localització de materials comercialitzats, de les seves dades tècniques i de 1.300 proveïdors. Disposa en el Disseny HUB Barcelona, la seva seu a Barcelona, d’un showroom de 230 m2 que encabeix una col·lecció de materials innovadors que ja supera les
4.000 mostres.

ALGUNES DADES:
Materfad està acreditat com a Centre de Suport a la Innovació Tecnològica pel Ministeri d’ Economia i Competitivitat del Govern d’Espanya.
4 centre afiliats: Materfad Aguascalientes, el centre de materials de la UAA (Mèxic), Materfad Valparaíso, de la Universitat de Valparaíso (Xile), Materfad Medellín, de la Universitat Pontifícia Bolivariana (Colòmbia), i Materfad Guadalajara, el centre de materials de MIND (Mèxic) configuren, juntament amb Materfad Barcelona, la xarxa internacional de materials avançats.
Al març de 2017, Materfad signa un conveni de col·laboració amb Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, fet que enfortirà el potencial de creixement de Materfad.

ÀREES DE CONEIXEMENT:
A Materfad es troben representades totes les famílies de materials (biomaterials, ceràmics, compostos, polímers, etc.). El seu caràcter transversal el converteix en un catalitzador de la innovació entre universitats, centres tecnològics, empreses, dissenyadors, industrials, enginyers i arquitectes. Materfad facilita la transferència tecnològica entre sectors tan diferents com la biotecnologia, la construcció, el transport o el tèxtil, entre d’altres.

 

Pl. de les Glòries Catalanes 37-38
(Edifici Disseny Hub Barcelona)
08018 Barcelona
+34 93 256 67 78
Facebook: FadBarcelona
Twitter: @materfad

www.materfad.com

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin