L’Institut de Ciència de Materials de Barcelona del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICMAB-CSIC) és un centre de recerca en Materials i Nanomaterials Funcionals Avançats líder a Catalunya, Espanya i Europa, reconegut a nivell internacional, i acreditat recentment com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa.

La nostra missió és generar nous coneixements en el camp de la Ciència de Materials i la Nanociència a través de la recerca d’avantguarda i d’utilitat per a la societat, la indústria, l’economia i l’ocupació a Europa. L’ICMAB té més de 30 anys d’experiència en la síntesi i caracterització de materials amb aplicacions en diversos sectors industrials, com ara la biomedicina, l’energia, i l’electrònica.

Comptem amb cinc línies d’investigació en temes d’energia neta i segura, materials superconductors, òxids per electrònica, electrònica molecular, i biomaterials funcionals i nanomedicina.

Desenvolupem projectes col·laboratius amb empreses i altres entitats, per portar al mercat els resultats de la recerca i llicenciem les nostres patents que protegeixen nous processos tecnològics i nous productes. Tenim una àmplia experiència en el desenvolupament de projectes amb petites i mitjanes empreses a nivell local i també a nivell global, amb temàtiques molt variades, que inclouen nous materials per energia fotovoltaica, per a noves bateries, per a l’encapsulació de fàrmacs i altres principis actius, per nous mètodes de detecció i teràpia, per a la funcionalització de superfícies, entre altres. Comptem amb molts projectes europeus H2020, i amb 9 projectes del Consell Europeu de Recerca (ERC). Participem també com a tutors de Doctorats industrials, i com a docents i supervisors de treballs de recerca, en diversos graus i màsters especialitzats.

Els nostres Serveis Científics també poden ser utilitzats per empreses i per tota la comunitat acadèmica. Disposem d’una sala blanca especialitzada en nanomaterials, laboratoris de microscòpia electrònica, de difracció de raigs X, de microscòpia de força atòmica, de magnetisme, entre altres.

Ens trobem en un entorn privilegiat, propici per a la recerca, que concentra un dels majors pols d’investigació en materials i nanotecnologia d’Espanya i del Sud d’Europa. A més, som cofundadors del Barcelona Nanocluster a Bellaterra (BNC-b), el qual compta amb la participació de 3 centres de recerca complementaris, una gran infraestructura (el Sincrotró ALBA) i una universitat (Universitat Autònoma de Barcelona). També col·laborem amb entitats i projectes per a la divulgació de la ciència.

 

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)
Centre d’Excel·lència Severo Ochoa
Campus UAB – 08193 Bellaterra, Spain
http://icmab.es/
info@icmab.es
Telf: +34 93 580 1853
Fax: +34 93 580 5729
Facebook: /icmab
Twitter: @icmabCSIC
ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin