El sector de l’embalatge està invertint recursos per la innovació i desenvolupament de nous materials avançats amb propietats millorades, més sostenibles, econòmicament viables i més fàcils de reciclar.

L’aplicació de la nanotecnologia en els envasos obre una nova dimensió de certs materials, utilitzant-la amb la finalitat de millorar les seves propietats, sobretot les propietats barrera o la resistència tèrmica.

Els envasos biodegradables o el denominat “biopackaging” són una realitat, nous materials que provenen de fonts naturals o renovables, extrets de la biomassa com la cel·lulosa o el midó. Aquests envasos permeten aportar una solució més eficient als problemes de la generació de residus i respondre adequadament a les exigències del consumidor.

Una tendència imperant és la reducció de materials d’envàs, reduint el nombre, les espessors o suprimint capes per tal d’aconseguir materials d’envàs més econòmics que asseguren un equilibri òptim entre cost i propietats. A més a més, els materials avançats busquen integrar noves funcionalitats mitjançant l’envasament actiu i intel·ligent, que confereix a l’envàs una nova funció dinàmica que permet la interacció entre producte i consumidor.

Els materials avançats aplicats al sector de l’embalatge permeten orientar aquest mercat cap a un consum més ecològic i mediambientalment més sostenible.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector