Al sector farmacèutic cada cop és més difícil i costós incorporar nous medicaments al mercat que generin una millora en relació amb els ja existents.
És per aquest motiu que la indústria farmacèutica està focalitzant molts esforços en la millora de la biodisponibilitat dels fàrmacs actuals i en la reducció de les dosis necessàries. Això permet reduir la quantitat de fàrmac necessari per obtenir els mateixos efectes (amb l’estalvi en costos que pot significar) i en redueix els efectes secundaris.

Els materials avançats permeten innovar en aquests dos aspectes, desenvolupant sistemes d’alliberament que eviten la degradació dels fàrmacs en el seu trajecte pel cos i/o els dirigeixen cap a les seves dianes terapèutiques, de manera que només són alliberats i actuen allà on són necessaris.

Una prometedora línia de recerca en el sector és la que permet la confluència del diagnòstic i el tractament, la teragnosi. Els materials avançats també estan tenint un gran paper en el desenvolupament de nous compostos que permeten visualitzar les zones afectades i al mateix temps curar-les de manera directa i selectiva.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector