L’aplicació de materials avançats en el sector de la construcció comporta un repte estratègic per al desenvolupament sostenible del sector amb múltiples beneficis associats i un ampli ventall d’aplicacions.

L’ús de materials avançats en la construcció com el grafè o els aerogels, suposa estalvis de costos per al sector i un avenç important per la sostenibilitat i la protecció del medi ambient.

Els nous materials aplicats a l’edificació reverteixen directament en una millora significativa de l’eficiència energètica. L’aplicació de materials amb canvi de fase PCM, l’ús del grafè en recobriments i morters, així com les nanotecnologies aplicades a l’alta eficiència energètica o els morters d’alta conductivitat per a instal·lacions geotèrmiques, són alguns dels exemples de materials avançats que poden contribuir al creixement sostenible del sector de la construcció.

El sector de la construcció necessita adoptar un enfocament innovador amb materials avançats, tecnologies i processos de fabricació que mitiguin el seu impacte mediambiental, reduint el consum de recursos i garantint la competitivitat a mitjà i llarg termini a Europa. Així doncs, les altes prestacions d’aquests nous materials destinats a aplicacions d’alt valor afegit estan orientades a les necessitats emergents de la construcció.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector