Pangea Aerospace i AENIUM passen a la darrera fase de la convocatòria d’AMULET

Clúster Mav,


Pangea Aerospace i AENIUM, empreses associades al Clúster MAV, han resultat guanyadors a la segona convocatòria del projecte europeu Advanced Materials & Manufacturing United for Lightweight (AMULET), al qual participa el Clúster MAV i dotze socis més de deu països europeus. La iniciativa, que està adreçada a pimes del sector dels materials lleugers, ofereix fins a 120.000 euros de finançament per projecte. En aquesta segona fase, els projectes han obtingut fins a 80.000 euros.

Pangea Aerospace, empresa dedicada al desenvolupament de tecnologies per a vehicles espacials de nova generació, i AENIUM, proveïdor líder de fabricació additiva que combina equips industrials més avançats amb solucions innovadores en ciència dels materials, formen, juntament amb l’empresa alemanya Diondo GmbH, un dels consorcis que ha superat la segona fase de la convocatòria i passen a la tercera i última fase.

El projecte impulsat per Pangea, Aenium i Diondo es diu TITEC i desenvoluparà un nou aliatge de titani fabricat additivament per a produir peces de motor de coets líquids més lleugeres i eficients. En concret, dissenyaran i provaran una bomba de titani impresa en 3D i li proporcionaran un cas d'ús real al motor de coets ARCOS. La solució també es podrà aplicar per a resoldre els reptes de la transició verda de la indústria energètica cap a l'hidrogen.

El projecte AMULET, finançat dins el programa Horizon 2020 INNOSUP de la Comissió Europea i secundat per la European Lightweight Cluster Alliance (ELCA), compta amb la participació de 13 socis de 10 països europeus, entre els que hi ha set clústers –POLYMERIS (França), Clúster Industrial Bydgoszcz (Polònia), Clúster de Materials Avançats de Catalunya (Espanya), IMAST (Itàlia), Clúster d'Enginyeria d'Hongria Occidental (Hongria), Clust-ER MECH (Itàlia) i Clúster de l’Automòbil de Moravia-Silesia (Txèquia)–, dues universitats –la Universitat de Tecnologia de Chemnitz (Alemanya) i la NTNU Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia (Noruega)–, dos centres de recerca –l’Institut Jozef Stefan (Eslovènia) i Flanders Make (Bèlgica)–, una consultora –Bax Innovation Consulting (Espanya)– i una entitat acceleradora –FundingBox (Polònia).

Per què associar-se?

Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.

Modificar cookies