Llançament convocatòria CSIC COCREA 2024

Clúster Mav,


El Consell Superior d'Investigacions Científiques, a través de la Vicepresidència d'Innovació i Transferència, llança la 2a convocatòria CSIC COCREA. El programa seleccionarà 10 projectes de cocreació CSIC-empresa i cada projecte rebrà un ajut de fins a 50.000 euros del CSIC.

Emmarcat en el hub d'innovació oberta del CSIC, Converge, el programa CSIC COCREA, té com a objectiu específic impulsar la col·laboració publicoprivada mitjançant el desenvolupament de projectes d'innovació oberta de cocreació i codesenvolupament del CSIC amb empreses per promoure solucions davant dels reptes globals.

El 2024, es prioritzaran projectes conjunts CSIC-empresa per al desenvolupament de solucions que contribueixin a una cadena agroalimentària sostenible i saludable ia fomentar una economia circular.

En agroalimentació, s'impulsaran solucions per a reptes en el desenvolupament d'innovacions agronòmiques, biotecnològiques, agroecològiques, de producció, processament i conservació que permetin incrementar la productivitat i sostenibilitat dels nostres sistemes alimentaris (tant en productes agrícoles com ramaders i pesquers); el desenvolupament de productes innovadors fitosanitaris, bioestimulants, agents de control biològic, feromones i atraients, i altres mètodes de prevenció i tractament de plagues i malalties que afectin cultius d'interès; el desenvolupament d'ingredients i aliments funcionals amb propietats nutracèutiques i efectes beneficiosos per a la prevenció de malalties; o la valoració de subproductes i residus d'indústries agrícoles.

En economia circular, es promouran projectes per contribuir a la recuperació i disminució del consum de matèries primeres, materials crítics i a la conservació dels recursos naturals, mitjançant el desenvolupament de processos químics més eficients que minimitzin el consum de matèries primeres i recursos naturals o que contribueixin a la recuperació de materials crítics; l'eliminació o substitució de compostos nocius en la formulació de productes; el desenvolupament de matèries primeres a partir de fonts alternatives al petroli; sistemes de reciclatge, valorització o reaprofitament de residus difícilment reciclables (fonamentalment per a materials compostos, plàstics, residus electrònics, etc); o tecnologies eficients per al tractament d'aigües o la recuperació de sòls que permetin l'increment d'aquests recursos naturals.

En una primera fase del programa, les empreses interessades llançaran els seus reptes a les àrees esmentades i posteriorment els investigadors del CSIC donaran resposta a aquests reptes empresarials amb les seves idees de solució. Després de la realització d'esdeveniments de matching d'interessos amb reunions entre representants d'empreses i investigadors, els equips CSIC-Empresa que resultin presentaran les seves propostes conjuntes de projecte, dels quals se'n seleccionaran cinc per a cada àrea temàtica esmentada anteriorment, que es desenvoluparan a partir del gener del 2025.

Properament estan programats webinars informatius per a empreses i investigadors:

Bases de la convocatòria: https://intranet.csic.es/transferencia

Per què associar-se?

Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.

Modificar cookies