El vidre és un material ceràmic a partir de materials inorgànics a altes temperatures. No obstant això, es distingeix d’altres ceràmics en què els seus constituents són escalfats fins a fusió i després refredats fins a un estat rígid sense cristal·lització, és a dir, amb estructura amorfa. A causa d’aquesta estructura tenen propietats especials, combinant transparència i duresa, excel·lent resistència a la corrosió, propietats aïllants i hermeticitat, etc.

Els vidres poden obtenir-se amb diferents colors, aportant diferents òxids metàl·lics a la seva composició, per la qual cosa són molt atractius en diferents sectors de la indústria.

El vidre, sota condicions adequades, s’adhereix bé a una àmplia varietat de metalls i aliatges que ha conduït al desenvolupament d’una gran varietat de tecnologies. Una d’elles és la unió vidre-metall (Glass to Metal Seal – GTMS). La unió vidre-metall és una tècnica en la qual el vidre s’escalfa fins a un estat de fusió i s’uneix al metall. La unió es produeix a través de reaccions químiques entre el metall i el vidre. El procés té un gran nombre d’avantatges, com hermeticitat, resistència en entorns adversos (materials corrosius, vibracions, oscil·lacions extremes de temperatura), unió duradora i una protecció fiable del component segellat.

L’aparició de nous materials, processos de fabricació i exigències de qualitat determinen nous reptes per als vidres emprats en components hermètics, ja sigui a nivell de composició, com de nous processos productius.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector