Els materials plàstics ocupen un lloc destacat en el desenvolupament de sectors com el dels envasos, embalatges, les telecomunicacions, el transport, la construcció, la medicina, l’agricultura o les tecnologies de la informació i, en general, formen part de nostra vida diària.

Els reptes globals en el camp dels materials plàstics no s’ha d’entendre exclusivament com una gestió de costos, sinó també com un promotor de la creació de valor. És en aquest aspecte on els materials plàstics avançats, entesos no com a part d’una cadena de subministrament lineal, sinó com a part fonamental de l’economia circular, aportaran uns beneficis indispensables per al progrés i la sostenibilitat de la nostra societat.

La connexió entre els diferents actors d’aquesta cadena de subministrament circular, des de dissenyadors fins a recicladors, passant per les institucions, serà clau per crear un sistema eficaç i convertir l’esforç compartit en èxit.

El desenvolupament de materials plàstics avançats permetrà accelerar i optimitzar les propietats que demanda la cadena de valor: excepcionals característiques mecàniques, importants barreres a la transmissió de gasos, resistència química, reciclabilitat, biodegradabilitat, durabilitat, resistència al foc, resistència tèrmica, etc.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector