La indústria del metall suporta una actualització i superació constant gràcies al desenvolupament i innovació de nous materials més competents i tecnologies que permeten anar més enllà de les operacions tradicionals.

En sectors com l’automoció, l’aeronàutica o l’industrial s’han desenvolupat aliatges metàl·lics més econòmics, capaços de deformar-se, més lleugers i resistents a altes temperatures o amb major durabilitat, entre altres prestacions. Aquests avenços permeten augmentar la seguretat dels transports i economitzar la seva adquisició.

Els materials metàl·lics avançats també permeten anar més enllà en la recerca de sectors com el mèdic, en aplicacions dentals, ortopèdiques i cardiovasculars, amb implants més duradors i compatibles amb el cos humà.

En l’actualitat, en ortopèdia s’han aconseguit aliatges de titani lliures de níquel, que experimenten una alta resistència mecànica i baix nivell elàstic, mentre que en el cas d’implants s’han desenvolupat nous materials de titani porós per a la fusió intervertebral.

La contínua evolució en el desenvolupament de materials metàl·lics facilita que les diverses indústries proporcionin productes de major qualitat, sostenibilitat i a menor cost.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector