Els materials ceràmics avançats, gràcies a les seves propietats úniques i el seu baix cost, compleixen un rol especialment rellevant en l’activitat industrial present. Aquests materials són les eines ideals i alternatives a materials convencionals amb prestacions que ja no responen a les necessitats actuals.

Fabricats amb primeres matèries artificials, que han sofert un important processament químic per aconseguir una puresa alta i una millora de les seves característiques físiques, s’espera que les ceràmiques avançades presentin excel·lents propietats mecàniques sota condicions extremes de tensió, altes resistències al desgast o excepcionals propietats elèctriques, magnètiques o òptiques, així com una extraordinària resistència a altes temperatures i a ambients corrosius.

També cal fer esment a la rellevància de les propietats termomecàniques dels materials avançats ceràmics. A les indústries es requereixen materials capaços de suportar nivells de calor inusuals, i les ceràmiques avançades són idònies per formar part de màquines com els motors que sofreixen aquestes temperatures.

Gràcies a les seves òptimes capacitats elèctriques, aquests materials també són útils per formar part de circuits integrats, i per actuar com aïllants, entre altres utilitats.
El valor afegit que aporten aquest tipus de materials avançats també s’aplica al sector de l’òptica, que els utilitza per a la construcció de làsers o com de finestres d’infrarojos i, gràcies al fet que molts són biocompatibles, en medicina es converteixen en materials idonis per a implants ossis.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector