El desenvolupament de noves tecnologies en els últims anys, que permeten millorar les propietats dels materials, ha impulsat la creació de materials avançats biocompatibles que provoquen una millor resposta dels cossos orgànics quan entren en contacte.

Els biomaterials, ja siguin biometals, bioceràmics o biopolímers, contribueixen a una millora de la qualitat de vida de milions de persones mitjançant la seva aplicació en tècniques mèdiques, alhora que estan dissenyats per tenir un menor impacte en el medi ambient.

Els materials avançats biocompatibles susciten un gran interès social i econòmic gràcies a les propietats millorades i al seu baix cost. La seva aplicació mèdica amb el desenvolupament d’implants i pròtesis suposa un avenç de gran importància en el tractament de malalties diverses i afeccions produïdes per accidents.

Així doncs, els nous materials avançats biocompatibles proporcionen una gran duresa a les pròtesis i contribueixen a un mínim fregament amb les articulacions, un menor desgast i una major resistència a la fatiga. A més, els nous materials biocompatibles són biodegradables i afavoreixen la resposta cel·lular dels organismes.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


Membres d’aquest sector