Una vintena d’empreses associades al Barcelona Clúster Nàutic i al Clúster de Materials Avançats han participat d’una sessió interclúster organitzada per tots dos, per tal de crear entre un diàleg entre els dos sectors i una transferència de coneixement que impulsi la innovació.

Dues empreses del Clúster Nàutic, Daevi i De Antonio Yachts, han presentat a les companyies que desenvolupen materials avançats les seves necessitats per millorar els seus productes.

Entre altres necessitats, Daevi ha explicat que busca convertir en ignífug la seva capa protectora MaxPro, que utilitzen els professionals del refit per protegir superfícies durant els treballs, i Nautiel li he ofert productes ignifugants en esprai que s’utilitzen per exemple a cortines i teixits del vaixell per tal de complir amb les normatives de seguretat. Alguna empresa de materials avançats li ha proposat utilitzar materials inorgànics amb propietat incombustible, i fins i tot s’ha plantejat el cartró tractat per substituir el plàstic per qüestions de sostenibilitat i economia circular.

De Antonio Yachts, per la seva banda, busca un gelcoat de color, durador davant els rajos UV i metal·litzat per aplicar directament al motllo dels vaixells que fabrica en fibra de vidre, i no haver de pintar-los. En aquest cas, s’han establert contactes interessants amb alguna empresa que pot ser proveïdora del material.

La reunió ha estat un èxit per la transferència de coneixement que s’ha aconseguit entre els dos sectors, per la qual cosa des del Clúster Nàutic s’intentarà organitzar sessions similars amb altres clústers d’interès.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin