Aquest 1 d’abril es va celebrar la segona jornada de “Connecting Design and Advanced Materials”, l’interclúster entre el Barcelona Clúster de Disseny i el Clúster de Materials Avançats de Catalunya, amb la col·laboració d’ELISAVA.

 

En aquest taller, guiat pel dinamitzador Robert Thompson, 4 empreses del ClústerMAV (Arcesso Dynamics, PROMSA, Elix-Polymers i Menzolit) van presentar els seus materials en els dissenyadors industrials i altres assistents que van participar a la jornada.

 

Un cop exposat els materials, el dinamitzador es va encarregar de generar una pluja d’idees (depth phase) per descontextualitzar cada un dels materials amb la finalitat de poder trobar nous usos als materials dins del sector de disseny.

 

A l’acabar la depth phase, es van organitzar 4 grups de treball on empreses i dissenyadors van dedicar-se a elaborar conjuntament prototips utilitzant els materials exposats per les empreses amb l’objectiu de trobar nous usos innovadors gràcies a les idees sorgides durant la fase anterior. Les propostes presentades van anar des de la funcionalització de les superfícies per fabricar electricitat o alliberar olors fins a la utilització de poliuretans per a la immobilització urgent de fractures en usos sanitaris.

 

Aquesta jornada va ser molt atractiva per a les empreses del ClústerMAV, on a part d’aconseguir idees innovadores molt interessants van poder fer networking amb els dissenyadors membres del Barcelona Clúster de Disseny.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin