En el marc de la VII Strategic Training Week organitzada per ACCIÓ el ClusterMAV conjuntament amb altres 15 clústers hem realitzat més de 10 reunions amb agents de l’ecosistema de Nova York com ara Google, la Nanoscience Initiative de la Universitat de Nova York o el New York Clean Tech Hub.

D’aquestes reunions han sortit algunes possibilitats de col·laboració, tan a nivell de clúster com per algunes organitzacions de manera bilateral que caldrà treballar en el futur immediat.

A banda, hem rebut formació especialitzada en l’àmbit de l’estratègia de la mà de la professora de la Universitat de Columbia i experta en innovació Rita Guther McGrath, i del professor de Cornell University, Samuel Bacharach, expert en gestió d’organitzacions; així com en el desenvolupament dels clústers, amb Eric Hansen, un dels fundadors de TCI Network, una xarxa especialitzada en el suport als clústers. Així mateix, els clúster managers hem mantingut trobades de networking amb directius catalans que treballen en l’ecosistema nord-americà.

Catalunya compta amb més de 25 anys d’experiència en el desenvolupament de clústers, a través del programa Catalonia Clusters. Aquesta iniciativa està impulsada per la Generalitat a través d’ACCIÓ, amb l’objectiu de promoure l’agrupació d’empreses i entats d’un mateix sector per impulsar la seva competitivitat, compartir recursos, generar sinergies i projectar-se internacionalment. Actualment, els 28 clústers catalans del programa agrupen 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i més de 300.000 treballadors.

 

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin