El divendres dia 6 d’abril va tenir lloc el primer taller del projecte Connecting on es van aplegar prop d’una trentena d’empreses del clúster CataloniaBio&HealthTech i del Clúster de Materials Avançats de Catalunya. La finalitat del projecte és generar col·laboracions d’interès comú entre empreses i entitats d’ambdós clústers per això s’han dissenyat tres fases metodològiques: (1) Exploració, (2) Reptes i (3) Ideació que han de portar-nos al projecte intercluster.

L’objectiu d’aquesta primera sessió era explorar i prioritzar necessitats i reptes llençats per experts en l’àmbit mèdic, per això, vàrem comptar amb la complicitat d’en Marc Amorós de l’empresa iVascular que entre altres missatges ens va transmetre la necessitat de cercar materials altament biocompatibles amb al·leacions sense toxicitat (nitinol) per stents i catèters.

Seguidament vam tenir la intervenció d’en José María Manero del CREB (UPC) que va entrar en profunditat amb l’estat de l’art dels biomaterials fent èmfasi a la biointegració òssia, afavorir la mineralització i antimicrobià per evitar la infecció amb nous materials més semblants al os.

Tot seguit l’Esther Hurtós d’Eurecat ens va explicar el projecte europeu Optogenerapy, biomaterials per a dispositiu bioelectrònic per a teràpia de l’Esclerosi Múltiple.

Finalment, el darrer ponent va ser en Ferran Rodríguez de l’Hospital Clínic de Barcelona que va enumerar múltiples reptes dels materials per als Hospitals, com per exemple, materials amb o absorció acústica en qualsevol volumetria de l’edifici, entre molts altres.

Per acabar es va realitzar una dinàmica de grup entre els participants on es van posar en comú tots els reptes, prioritzar-ne 7 (polímers, 3D, fotocatalítics i biocides, , DSS, conductes, antibacteriall i al.leacions) que seran els eixos de treball en les properes sessions. La següent fases del Connecting es focalitzarà en anar un pas més enllà en la conceptualització de la necessitat detectada tot intentant cerca ja possibles solucions i companys de viatge.

 

FES-TE SOCI DEL CLUSTER MAV I PARTICIPA EN DINÀMIQUES INTERCLUSTERS COM AQUESTA.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin