Més de  quaranta empreses han participat en la primera trobada del Cicle de Jornades Interclúster per la Innovació en un entorn inspirador com és el BCD (Barcelona Centre de Disseny). Durant la jornada es va analitzar com la relació amb clusters  i la innovació pot ajudar a la millora de la competitivitat de les empreses.

S’han pogut conèixer de primera mà diferents casos d’èxit d’empreses de diferents sectors i mides en els que s’ha posat de manifest diverses estratègies empresarials en la gestió de l’R+D+i que ha permès aumentar la competitivitat de les empreses.

La jornada ha estat inaugurada per en Joan Martí, Director de la Unitat de de Clústers d’ACCIÓ, en una ponència on ha donat la seva visió de l’ecosistema dels Clústers Catalans i, ha desmuntat els mites en el procés de la Innovació, “La tecnologia pots ser puntera però sense estratègia res funciona”.

A continuació, les empreses Onyriq, Bicosome, Carinsa, Promaut, HP, SIMON, PROMSA – Grup Ciments Molins,  han tingut l’oportunitat d’explicar les seves bones pràctiques en la gestió de la innovació dins de les seves empreses.

La propera jornada tindrà lloc el 26 de Març i aquesta ocasió parlarem sobre sistemes de gestió i finançament per a la innovació.

El Cicle de Jornades Innovació i Clústers té un doble objectiu: per una banda presentar diferents casos d’èxit i d’instruments que els permetin a les empreses conèixer de primera mà com millorar la seva gestió de l’R+D+I i per l’altre formar als seus responsables en aspectes com la propietat intel·lectual, patents, l’ecosistema de recerca català, potencials línies de finançament o la comunicació de propostes i projectes.

Aquestes jornades donen cabuda a l’eix estratègic interclúster workshop i on hem tingut l’oportunitat de poder col·laborar amb els clústers Clúster de Materials Avançats de Catalunya, BCD Barcelona Centre de Disseny, Beauty Cluster Barcelona, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, FOOD N’​ NUTRITION CLUSTER, Habitat Cluster Barcelona, RAILGRUP i secpho – collaborate to innovate i amb suport d’ACCIÓ.

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin