1 Apr 2019

Jornada I Connecting Advanced Materials & Design

10:00 am - 2:00 pmVine a la Jornada I Interclúster ‘Connecting Advanced Materials and Design: Nous usos dels Materials Avançats.!

 

En els darrers anys, tant materials avançats com les seves tecnologies associades s’estan convertint en un dels elements clau en la pràctica del disseny de producte, una palanca clau per promoure la innovació i afegir valor als productes.

El coneixement de nous materials pot ser clau per a què aquelles empreses que fabriquen productes puguin generar valor i impacte a través de noves propostes.

Per tal de poder propiciar un entorn en el qual es pugui generar aquesta innovació és precís que es doni la col·laboració entre perfils multidisciplinars.

Des del Clúster Disseny i el Cluster de Materials Avançats de Catalunya (ClústerMAV) impulsem conjuntament el proper 1 d’abril una jornada amb l’objectiu principal de conèixer i aplicar una metodologia d’innovació que permetrà als participants, partint del coneixement de 4 materials innovadors presents al mercat i que seran presentats per 4 empreses de ClústerMAV, trobar-ne nous usos i aplicacions als mateixos.

Al taller, dissenyadors i responsables de producte, disseny o responsables d’I+D+i d’empreses productores, treballaran de forma agrupada i guiada per l’expert Robert Thompson per conèixer a fons les propietats d’aquests 4 materials innovadors i implementaran una metodologia amb la qual duran a terme pluja d’idees (brainstorming) i implementaran tècniques de descontextualització de materials que els permetran, identificar potencials aplicacions derivades, nous dissenys, usos, formes de realització de materials alternatius i/o mètodes de producció dels mateixos.

La jornada serà duta a terme en clau codi obert (open source), durant la qual els participants compartiran de forma voluntària coneixement i idees.

 

AGENDA

10:00-10:45: Fase introductòria – presentació dels assistents, presentació de 4 materials innovadors.

10:45-11:45: Estudi en profunditat dels 4 materials en termes d’observació i descontextualització.

11:45-12:00: Coffee Break i constitució d’equips

12:00-12:40: Treball en equip

12:40-12:50: Pitch de les propostes de valor

12:50-13:30: Disseny/Ideació

13:30-14:00: Presentacions finals

 

T’INTERESSA SI…

  • ets una empresa del sector dels Materials Avançats, associada o no al Cluster MAV, i vols conèixer metodologies en base al disseny per generar noves aplicacions als teus materials o productes.
  • ets Design Manager d’una empresa, associada o no al Clúster Disseny, i vols conéixermetotologies d’ideació en base al coneixement de materials innovadorsi vols aportar amb el teu coneixement possibles nous usos als mateixos.
  • ets responsable d’I+D+id’una empresa, associada o no al Clúster Disseny,i vols conéixer metotologies d’ideació en base al coneixement de materials innovadors i vols aportar amb el teu coneixement possibles nous usos als mateixos.
  • ets dissenyador, associat o no al Clúster Disseny, i vols conéixer metotologies d’ideació en base al coneixement de materials innovadors i vols aportar amb el teu coneixement possibles nous usos als mateixos.

 

ACCÉS I PREUS

Data: Dilluns 1 d’abril de 2019

Hora: 10.00h a 14.00h

Lloc: Elisava Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (La Rambla, 30-32, 08002 Barcelona)

 

Accés: per inscripció

– Gratuït per a membres dels clústers co-organitzadors (Cluster MAV i Cluster Disseny).
– Socis d’altres clústers de la xarxa Clusters.cat: 20€
– No associats a cap clúster: 50€
– Gratuït per a estudiants de Grau Universitari (s’hauràn d’acreditar i caldrà confirmació per part dels organitzadors per tal de fer efectiva la seva participació)

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lloc