Clúster de materials avançats

El clúster de materials avançats va celebrar la cinquena edició de la Jornada d’Immersió Estratègica i va aplegar més de 50 socis i empreses representatives de la cadena de valor dels materials avançats a Catalunya.

La immersió es va dividir en quatre blocs principals, un primer orientat a “la construcció” on es va comptar amb la participació del responsable de materials de la Fundació Norman Foster que va aportar una visió de la història a través dels materials i el disseny de les seves estructures.

El segon bloc va anar orientat a la “tecnologia” i s’hi van explorar noves oportunitats en tecnologies directament relacionades amb els materials com el printed electronics (es va incidir en què a tots els materials se’ls pot aplicar aquesta tecnologia), la transformació digital com a un dels factors claus per a la transformació del model de negoci d’una empresa manufacturera, o la impressió 3D des de l’òptica d’utilització empresarial on es va indicar que cada tecnologia d’impressió 3D és aplicable per un tipus de projecte.

El tercer bloc estava enfocat a la “generació de projectes” en base a una metodologia de treball en grup i uns reptes concrets per estimular la innovació i interacció entre els participants. Es van treballar les següents temàtiques: materials sostenibles, materials connectats, manufactura avançada i recobriments i nano tecnologia a través de grups diversos d’empreses i entitats. A l’acabar es van obtenir 4 mapes amb idees de projectes i empreses interessades.

El darrer i últim bloc es va focalitzar a conèixer la visió i necessitats de la demanda de materials. En aquest sentit hi va haver un seguit de presentacions des de l’òptica de la industria de l’automoció (IDEADA, SEAT i DOGA), des de l’òptica del fabricant de ferrocarrils ALSTOM i una última a nivell de propis materials com és la de CELSA que va compartir el seu projecte ingenium per fomentar la innovació en base els seus reptes concrets (Smart Steel, economia circular,…).

 

FES-TE SOCI DEL CLUSTER MAV I ACONSEGUEIX LES PRESENTACIONS I CONTINGUTS

ComparteixTweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin