Celebració II Assemblea del Clúster

El passat 29 de juny el Clúster de Materials Avançats de Catalunya coincidint amb el seu segon aniversari va celebrar la seva II Assemblea General on van assistir una trentena de socis. El President del clúster en Sr. Lluís Raurich de l’empresa Engicom va obrir la jornada indicant que a mesura que el clúster es va consolidant també el grau d’exigència amb el mateix ha d’anar augmentant tal i com està succeint.  El l’elevat número d’activitats i projectes facilitats des de la seva constitució així ho contrasten, va indicar.

Els projectes catalitzats pel clúster van ser explicats de la mà dels propis socis protagonistes, com per exemple, la cooperació entre les empreses Lubrizol i Plasgom que els ha permès desenvolupar millor la compatibilitat dels polímers PVC/TPU, o el projecte de caracterització i modelització de materials polimèrics utilitzats i utilitzables en la impressió 3D amb la participació de Bosch i Gimpera i Hewlett Packard o la diversificació de producte aplicant noves tecnologies de l’empresa Advanced Nanotchnologies, o el projecte 3DPrint Adapter de l’empresa Intech3D sorgit arran d’un taller Interclúster amb FEMAC.

Assemblea 2017

Imatges de la participació dels socis en l’Assemblea

Un cop el Sr. Albert Calleja d’Oxolutia i tresorer del clúster va repassar les finances del clúster, els 10 nous socis: Lucta, Infun, Isovolta, Leitat, SteelCeram, Intech3D, Sedal Ceramics, The Forest Group, Alstom i Diopma, es van presentar a la resta d’assistentss per tal de fomentar el networking entre elles.

La Cluster Manager va fer un repàs de les 16 activitats promogudes en el darrer any pel clúster amb la participació de 300 assistents representants de més de 120 empreses i entitats involucrades, així com, de les comissions del clúster en funcionament, com per exemple Additive Manufacturing, Materials compostos, Nanomaterials,… on tots els socis poden participar activament. També es fa fer un repàs de les activitats internacionals que està duent a terme el clúster com són amb el Danish Materials Network, MERGEurope, Auvergne Rhône Alps, entre altres, per guanyar notorietat i oportunitats pels socis.

Durant el transcurs de l’Assemblea també es va aprofitar per mostra als socis la nova identitat corporativa del clúster per ressaltar d’una forma més clara els valors del clúster, com són, la tecnologia, el futur, la contemporaneïtat, la innovació, la rigorositat i la ciència, valors que estan intrínsecs en l’ADN del Clúster de Materials Avançats de Catalunya.