17 Apr 2018

Recerca de materials avançats per a automoció al sincrotró ALBA

10:00 am - 5:00 pmÉs possible que al veure el títol d’aquest esdeveniment t’hagis preguntat … Per què aquesta jornada al Sincrotró? Quins nous materials per a l’automoció poden requerir de la investigació amb llum de Sincrotró?

 

El Sincrotró ALBA és la infraestructura científica de llum de sincrotró més important de la Mediterrània. Una infraestructura pública al servei de qualsevol grup de recerca o empresa, per petita que sigui. És un luxe tenir un sincrotró al territori. Però passa que moltes empreses no són conscients que les puguin utilitzar.

 

L’acceleració d’electrons per produir llum de sincrotró permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats. En l’àmbit de materials per a automoció, es pot utilitzar el sincrotró per:

 

  • – Coatings (paintings). Les pintures estan formades de diverses capes molt fines que es poden estudiar amb la llum de sincrotró.
  • – Polymers. Es pot estudiar l’estructura de nous polímers.
  • – Batteries. Es poden caracteritzar i desenvolupar nous materials (p.e. per ànodes i càtodes) o analitzar el seu comportament in-situ en processos de càrrega i descàrrega.
  • – Fuel cells
  • – Advanced Materials: composites, nanomaterials, materials per a MEMS, etc.
  • – Catàlisi i catalitzadores. Estudi dels processos d’oxidació.

 

Organització de la sessió
En la preparació d’aquesta sessió, que reunirà els principals experts en materials avançats per a automoció, han participat, a més de l’ALBA, clústers com CIAC, Cluster MAV i SECPhO.

 

La combinació de la llum de sincrotró lligada a les transversalitat d’altres tecnologies fotòniques i els materials avançats ens porta a pensar que poden sorgir nombroses sinergies i futurs projectes entre les empreses i centres de R + D que participin en aquesta jornada.

 

Objectiu
Detectar oportunitats de col·laboració en l’estudi i/o desenvolupament de materials avançats per al sector automoció. Per a això s’explotaran les sinergies entre tots dos sectors, en un entorn dinàmic que estimuli la col·laboració.

 

Dirigit a
La jornada està adreçada tant a Investigadors com a directors tècnics, de R+D, d’Innovació o CEO d’empreses del sector de l’automoció, dels materials avançats i de les tecnologies fotòniques.

 

AGENDA ORIENTATIVA

09: 45h Registre

10:00 h Benvinguda

10:15 h Presentacions sobre reptes en materials per a automoció

11:00 h Coffee Break – Networking

11:30 h Presentacions sobre noves tècniques i solucions

12:30 h Visita tècnica als laboratoris del sincrotró amb explicacions sobre com es pot utilitzar el Sincrotró per fer recerca de nous materials per a automoció

13:30 h Presentacions sobre noves tècniques i solucions

14:00 h Networking lunch

15:00 h B2B meetings

16:30 h Fi de la jornada

 

Idioma
Donat que hi ha socis de tot l’Estat espanyol, les presentacions seran en castellà.

 

Inscripció
En els propers dies es comunicaran les condicions i s’obrirà el formulari d’inscripció.

 

—–

Data: 17/4/2018

Hora: 10:00

Durada: 10:00h – 17:00h

Ubicació: Sincrotrón ALBA. Carrer de la Llum, 2-26, 08290 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)

Ciutat: Barcelona

ComparteixTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Lloc